تا دو سال پیش آزمون کنکور به تنهایی سرنوشت داوطلبان را تعیین میکرد اما از کنکور 1402 به بعد معدل و نمرات امتحان نهایی هم به دغدغههای کنکوریهای مظلوم اضافه شد! اصلا کاری نداریم که تاثیر سوابق تحصیلی به نفع داوطلبان تمام میشود یا به ضرر آنها، بلکه در این محتوا قصد داریم به چند سوال پرتکرار در مورد ترمیم معدل 1404 پاسخ دهیم.
سوالاتی همچون حتما باید در امتحانات ترمیم معدل شرکت کنیم؟ بچههای نظام قدیم هم باید ترمیم معدل کنند؟ امسال چند بار میتوان ترمیم انجام داد؟ ثبت نام ترمیم معدل 1404 چه زمانی است؟ آیا نمرات درسهای سلامت و بهداشت و علوم اجتماعی هم مهم است؟
حتما باید ترمیم معدل کنیم؟
ترمیم معدل اصلا اجباری نیست یعنی اگر فکر میکنید به هر دلیلی نمیتوانید در امتحانات ترمیم معدل شرکت کنید، مجبور به انجام این کار نیستید! اما منطق و عقل سلیم حکم میکند اگر نمرات خوبی ندارید ترمیم معدل را شرکت کنید؛ چون:
امسال تاثیر سوابق تحصیلی 60 درصد است و این یعنی تاثیر کنکور و معدل به یک اندازه است.
بگذارید یک مثال بزنم، سال گذشته یکی از دانشآموزانم معدل خوبی نداشت و به بهانه اینکه میخواهم زمانم را برای کنکور بگذارم، در امتحانات ترمیم معدل شرکت نکرد. در نهایت با وجود درصدهای خوب، به رتبه دلخواهش نرسید. به علت اهمیت ترمیم معدل، توصیه میکنم ادامه محتوا را به دقت مطالعه کنید.
چه کسانی مجاز به ترمیم معدل کنکور 1404 هستند؟
اولین سوالی که بچهها در مورد ترمیم معدل میپرسند این است که آیا من مجاز به شرکت در امتحانات ترمیم معدل هستم؟ البته اکثرا برای داوطلبان نظام قدیم یا تغییر رشتهای این سوال پیش میآید. داوطلبان زیر میتوانند در امتحانات ترمیم نمره شرکت کنند:
- داوطلبان دارای دیپلم نظری نظام جدید یا 3-3-6
- داوطلبان دارای دیپلم فنی حرفهای و کاردانش نظام جدید
- فارغ التحصیلان دوره متوسطه سالی واحدی ترمی واحدی سال 84 به بعد
- فارغ التحصیلان دوره متوسطه شاخههای نظری قبل از 84
- فارغ التحصیلان نظام قدیم کاردانش و فنی حرفهای
- طلاب حوزههای علمیه که دارای سطح یک حوزه هستند.
- متقاضیان شرکت در گروه آزمایشی غیر مرتبط با دیپلم خود
- تمامی داوطلبان دارای سابقه کامل یا ناقص
نظام قدیمیها هم باید ترمیم معدل کنند؟
برای پاسخ به این سوال باید داوطلبان نظام قدیم را به دو دسته تقسیم کنیم، دسته اول نظام قدیمیهایی که دیپلمشان برای بعد از سال 84 است و داوطلبانی که دیپلمههای قبل از سال 84 هستند. داوطلبان نظام قدیمی که دیپلم خود را بعد از سال 84 دریافت کردهاند، تاثیر سوابق تحصیلی برای آنها مشابه با بچههای نظام جدید است و در صورتی که بخواهند نمراتشان را ارتقا دهند، میتوانند در امتحانات ترمیم نمره شرکت کنند.
وضعیت داوطلبان نظام قدیمی که قبل از سال 84 دیپلم گرفتهاند متفاوت است؛ چون این داوطلبان حتما باید برای ایجاد سوابق تحصیلی اقدام کنند و یک بار تمام دروس نهایی پایه دوازدهم را امتحان دهند، در غیر این صورت 60 درصد سوابق تحصیلی را از دست میدهند.
ترمیم معدل برای تغییر رشتهایها
اوضاع تغییر رشتهایها هم تقریبا مشابه داوطلبان نظام قدیمی است که قبل از سال 84 دیپلم گرفتهاند، یعنی این داوطلبان هم برای دریافت سهم سوابق تحصیلی باید دروس تخصصی رشته مورد نظرشان را حتما امتحان دهند. بگذارید دقیقتر توضیح دهم؛ فرض کنید داوطلبی دیپلم انسانی دارد و میخواهد در کنکور تجربی 1404 شرکت کند، این داوطلب فقط سهم سوابق تحصیلی مربوط به دروس عمومی را دارد و اگر دروس تخصصی رشته تجربی را امتحان ندهند، سهم سوابق تحصیلی دروس تخصصی برای او صفر خواهد بود.
اگر داوطلبی دیپلم قبل از سال 84 را داشته باشد و برای ایجاد سوابق تحصیلی اقدام نکند، سهم سوابق تحصیلی او برای تمام دروس عمومی و تخصصی صفر است.
امسال چند بار امکان ترمیم معدل داریم؟
تا همین چند روز پیش صحبت از این بود که داوطلبان فقط یک مرتبه امکان ترمیم معدل دارند؛ یعنی اگر شما سالهای گذشته در امتحانات ترمیم معدل شرکت کردهاید، امسال مجاز به شرکت در این امتحانات نیستید. از آنجایی که این موضوع به ضرر تعداد زیادی از داوطلبان تمام میشود و سوابق تحصیلی 60 درصد نتیجه کنکور داوطلبان است، خوشبختانه سازمان سنجش تعداد دفعات ترمیم معدل را افزایش داده است.
به گفته بانکیپور نماینده مجلس و عضو شورای انقلاب فرهنگی، با وزیر آموزش و پرورش صحبت شده و به زودی فرصت مجدد ترمیم معدل اعلام رسمی خواهد شد.